priebe logo

 menu1

Tekstiler til ”Gladiator - Colosseums Helte”

Colosseum genskabt til Moesgaards årlige særudstilling – med velarium af slørnessel

På årets internationale udstilling, som får flotte anmeldelser i de store danske aviser, skildrer Moesgaard Museum med scenografi, lyd, lys og filmiske virkemidler livet som gladiator i romertiden. Når man som publikum bevæger sig indenfor i udstillingssalen, træder man ind i et turbulent og begivenhedsrigt scenarie fra Colosseums storhedstid. Priebe Sceneteknik har igen i 2016 leveret tekstilerne til den årlige særudstilling, herunder stoffet til det såkaldte velarium, som sammen med ikke mindre end 200 enestående fund fra Italien, bl.a. genstande fra virkelighedens Colosseum, genskaber oplevelsen.

I romertidens Colosseum beskyttede et tekstil-velarium mod solen

Et velarium er et sejl, som i romertidens åbne teatre blev spændt ud over publikum som beskyttelse mod solen; og velariet er et af de fysiske elementer, som i kombination med lyssætning og scenografi giver tætte associationer til virkelighedens Colosseum. De 12 stofbaner er syet af brandhæmmende slørnessel, som er indfarvet i den helt rigtige røde nuance.

Slørnessel er anvendeligt til et utal af formål

Slørnessel, som også kaldes ostelærred, er et kanvaslignende tekstil af 100% Trevira. Tekstilet har rigtig mange anvendelsesmuligheder; det kan bemales eller indfarves og anvendes som bl.a. vægge, loft, bagtæppe, sidetæppe og kulisse på scenen.

Moesgaard Museum viser spændende arkæologiske og etnografiske udstillinger

Moesgaard Museum viser i samarbejde med Aarhus Universitet spændende arkæologiske og etnografiske udstillinger. Ud over faste udstillinger har man en årlig præsentation af fornem kulturarv i en udstilling af international kaliber. Og med opsætningen af ”Gladiator – Colosseums Helte” og de mange hjemlånte genstande fra romertiden må man sige, at ambitionen er opfyldt igen i år. Hos Priebe Sceneteknik er vi meget glade for det gode samarbejde, og vi ønsker Moesgaard Museum til lykke med den vellykkede udstilling og de flotte anmeldelser.

Læs mere: http://www.moesgaardmuseum.dk/udstillinger/saerudstillinger/gladiator-colosseums-helte/

Gå tilbage til Tekstil Referencer

Velariet på Moesgaards "Gladiator - Colosseums Helte"

Velariet udspændt over publikum på Moesgaard Museum ( Fotograf: Rógvi N. Johansen, Moesgaard Museum )