priebe logo

 menu1

Ophængsløsning Jazzhouse

Scenetæpper og afdækning skaber lyddæmpning og udsmykning i Jazzhouse

Det nuværende koncertsted Jazzhouse åbnede 1991 under navnet Copenhagen JazzHouse og er resultatet af forskellige personers initiativer, efter at først Montmartre og derefter Jazzhus Montmartre blev nødsaget til at lukke. Siden da har Jazzhouse udviklet sig til en af verdens betydeligste jazzscener og har lagt scene til bl.a. Herbie Hancock, Michel Petrucciani, NHØP, Palle Mikkelborg, Jimmy Scott, Roy Haynes, Eliane Elias, Wayne Shorter, Richard Bona, Dave Holland og mange, mange flere.

I august 2011 måtte Jazzhouse lukke som følge af skybruddet over København. Voldsom oversvømmelse betød en omfattende renovering, som samtidig gav mulighed for at genindrette spillestedet med en mere optimal disponering af lokalerne. Et af de bærende elementer i indretningen er en række gardiner i rummet.

Tæpperne "parkeres" når de ikke er i brug og bliver en del af dekorationen

Til genåbningen 1. juni 2012 har Priebe Sceneteknik leveret de mange gardiner, som er udført i velour i 5 afstemte blå og grønne farver. Farverne harmonerer smukt i dæmpede toner, som stemmer sindet til livemusik med nerve. Både det visuelle indtryk og stemningen, som formidles gennem de nøje udvalgte farver samt tæppernes lydregulerende effekt bidrager til den intense stemning i Jazzhouse.

Man har valgt en meget gennemtænkt og yderst fleksibel ophængsløsning, som betyder, at tæpperne efter behov kan lukke af eller op for ikke blot den lille og den store scene, men også barområdet, det hævede publikums- og scenepodie, samt for døråbninger til de øvrige publikumsområder. Tæpperne kører i skinner i loftet og kan parkeres efter ønske – enten som dekorative søjler mellem indretningens øvrige elementer eller som farveafstemte flader langs væggene.

Til den nyplacerede scene er der anvendt ca. 75 m sort velour. Til tæppet, som kan omslutte salen fuldstændigt, er der i alt anvendt 300 m velour på 325 g/m². Tæpperne er naturligvis brandimprægnerede og udgør en vigtig del af det renoverede Jazzhouse.

Vi er hos Priebe Sceneteknik meget glade for samarbejdet og stolte af det flotte resultat.

Gå tilbage til Tekstil referencer

Scene- og afdækningsløsning til Jazzhouse