priebe logo

 menu1

Gudenaa udstillingen – hvor scrim tekstil illuderer vand

Til Aqua udstillingen er anvendt effekttekstilet scrim som loftsløsning

Scrim tekstil bidrager til en stiliseret, men levende illusion af Gudenaaen

Til Aqua Silkeborgs udstilling Oplev Gudenaaen har Priebe Sceneteknik leveret tekstilloftet.

Overalt gennem det stiliserede forløb af Gudenaaen - fra udspring til udløb - oplever publikum et væld af projektioner og lys- og lydeffekter, som understøtter illusionen af at befinde sig under vand. Man starter i udspringet, bevæger sig gennem kildevæld, hvidt, fossende vand eller tæt rørskov. Man ser gedder og isfugle, træffer på en badebro, et slusekammer og små øer. Fem aktivitets- og infozoner på turen indbyder til at standse op og opleve mere. Scenografien er holdt i blå, turkis og grønne farvetoner med indslag af orange – inspireret af isfuglens fjerdragt.

Belyst scrim kan give en effektiv illusion af vand

Til dette levende og indtagende udstillingsrum har Priebe Sceneteknik leveret tekstilloftet, som er produceret af showtekstilet scrim. Tekstilloftet består af 28 baner, som hver især er udspændt mellem væg og udstillingens midtersøjle, og de mange baner brandhæmmende scrim er monteret i forskellige højder med varierende afstand. Banerne har afvekslende faconer og er belyst ovenfra med forskellige vandeffekter – med en overraskende virkning. De mange, diffust ophængte stofbaner i kombination med lyseffekterne giver en effektiv illusion af vand.

Mange anvendelser inden for special effects

Scrim giver, når det belyses ovenfra, én form for effekt. Tekstilet er gennemsigtigt, når objekter bag materialet er belyst, men ikke selve tekstilet. Man kan dermed fx belyse objekter for derefter at lade dem forsvinde helt ved at slukke belysningen. Dette giver mange anvendelsesmuligheder inden for special effekts området.

Hos Priebe Sceneteknik er vi meget glade for samarbejdet med Aqua Silkeborg og stolte af den vellykkede udstilling.

Gå tilbage til Tekstil referencer