priebe logo

 menu1

Fortæppe TV2 Go'Morgen

Udvendigt afdækningstæppe til TV2s Go´Morgen Danmarks studie i Tivoli

Da TV2s Go’Morgen Danmark studie skulle bygges i Tivoli i sommeren 2011, ville Tivoli helt naturligt kunne camouflere studiet, når det ikke var i brug. Man ønskede en udvendig, fleksibel og betjeningsvenlig afdækning, som ikke måtte berøre vinduesfladerne. Afdækningen skulle være usynlig, når studiet var i brug, men samtidig skulle studiet uden for TV2 Go’Morgen Danmarks sendetider falde naturligt ind i omgivelserne.

Der er tale om tre store, skråtstillede vinduer, og udfordringen var at sikre afdækningens stabilitet. Tivoli ønskede oprindeligt to afdækninger – en til studiets gavlstykke og en til sidestykket. Men netop af hensyn til stabiliteten blev man enige om at producere et todelt sidestykke, og for yderligere at stabilisere løsningen valgte man at montere tværgående stænger på indersiderne, således at afdækningerne altid hænger jævnt og glat, når de er i brug.

Tæppet til afdækningens dekoration er tænkt ind i helheden

Løsningen blev en tredelt afdækning produceret af 325 g bannerstof, påtrykt et farverigt mønster, som er i familie med dekorationen på nabobygningen Tivolis Koncertsal. Studiet falder dermed smukt og naturligt ind i omgivelserne, som havde det altid stået der.

Løsningen omfatter endvidere automatisk ind- og udrulning af afdækningerne ved opstart hhv. lukning af studiet samt automatisk indrulning ved stærk blæst; hertil er systemet udstyret med vindhastighedsmåler. For ikke at udsætte den udvendige mekanik unødigt for vind og vejr, blev motor etc. placeret i toppen af afdækningen, som derfor udrulles nedefra. Mekanik og valser er elegant skjult i inddækning i harmoni med resten af bygningen.

Hos Priebe Sceneteknik er vi glade og stolte over den spændende opgave fra Tivoli.

Gå tilbage til Tekstil referencer

Afdækningstæppe til TV2 Go'Morgen