priebe logo

 menu1

Styreteknik til Statens Teaterskole/Scenekunstskole

statensteaterskole3 

Professionel og tidssvarende styreteknik til Statens Teaterskole

Statens Teaterskole er den centrale, integrerede scenekunstskole i Danmark med cirka 140 studerende, syv teateruddannelser og fire danseruddannelser på Skolen for Moderne Dans samt en tværgående uddannelse.

Skolen er indrettet i bygninger, der tidligere husede den danske flåde. Man råder over produktionsrum, sang/tale-rum, to dansesale, teorilokaler, bibliotek, en række fagværksteder, andre specialrum og ikke mindst en teatersal med scenetårn.

Professionel udstyr omkring scenen til brug i uddannelsen

De studerende omsætter al teoretisk undervisning til praktisk arbejde, og Statens Teaterskole er da også kendetegnet ved et omfattende praktisk samarbejde på tværs af udannelserne om produktioner med et samlet scenisk udtryk. Alle uddannelser afsluttes med en forestilling af professionel karakter. Denne helhedsorienterede tilgang til uddannelsen kræver ikke blot professionelle undervisere, men også professionelt sceneudstyr. Det har Priebe Sceneteknik leveret til Statens Teaterskole gennem mange år.

En moderniseret løsning med genanvendt materiel, skaber ny unik træk- og tæppestyring

Foruden kontravægtstrækkene blev teatersalen oprindeligt udstyret med 8 motoriserede træk forsynet med frekvensomformer, så trækkene kunne køre med variabel hastighed. Problemet var, at hastigheden var for lille, samt at man ønskede at kunne aflæse trækkenes position og at kunne køre dem til en forud fastsat position. Det kan man med det nye system, hvor hastigheden er blevet fordoblet, og man nu har et PLC styret system med 12” touchskærm og joystics for betjening. Trækkene kan belastes med 450kg, og kører med en hastighed på 0,5m/sek. De gamle motorer/gear er genanvendt efter renovering og det har begrænset omkostningerne.

Til teatersalen har Priebe Sceneteknik leveret tekstiler gennem mange år, senest en sceneinddækning bestående af fortæppe, bagtæppe, sidetæpper, sideben, soffitter og bagtæppe.

Hos Priebe Sceneteknik er vi meget stolte af at være mangeårig leverandør til den traditionsrige uddannelsesinstitution.

Gå tilbage til referencer inden for Sceneudstyr og Sceneløsninger