priebe logo

 menu1

Operaen på Holmen

Priebe Sceneteknik leverer scenetræk til Operaen på Holmen

Operaen på Holmen i København er et af verdens mest moderne operahuse, skænket til det danske folk af A.P. Møller & hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål. Det er en af Danmarks største og mest innovative bygninger med mere end 1.000 rum, bl.a. en orkesterprøvesal 13 m under havets overflade. Operaens Store Scene rummer plads til ca. 1.400 tilskuere, og Takkelloftet, som er Operaens eksperimentalscene, ca. 200 tilskuere.

Prosceniumtræk - en løsning, der øger mulighederne

Til Operaens Store Scene har Priebe Sceneteknik leveret et kompliceret prosceniumtræk, som giver mulighed for at ændre prosceniumåbningen. Til små forestillinger har man ikke behov for den helt store proscenium og kan derfor reducere åbningen. Til de helt store udstyrsstykker derimod kan trækket åbne proscenium, så mest muligt lys og lyd kommer ud til publikum.

Elektriske scenetræk er en del af løsningerne til øvescenerne og Takkelloftet

Tilskuerrummet til Store Scene med plads til mellem 1.500 og 1.700 tilskuere er opbygget klassisk med pladser på gulvet og tre publikumsbalkoner. Konstruktionen tilbyder optimale synsforhold og samtidig akustik i verdensklasse. Til øvescenerne, som ligger i umiddelbar tilknytning til hovedscenen, har Priebe Sceneteknik leveret de elektriske scenetræk.

Takkelloftet er Operaens lille scene og kaldes blandt fagfolk en black box – et multifunktionelt rum, som kan indrettes fleksibelt, så der er mulighed for eksperimenterende forestillinger. Til Takkelloftet har Priebe leveret alle elektriske scenetræk.

Gå tilbage til referencer inden for Sceneudstyr og Sceneløsninger