priebe logo

 menu1

Styreteknik til Det Ny Teaters seneste succes: Jekyll & Hyde

Et musikalsk og scenisk overflødighedshorn

Til den anmelderroste publikumssucces Jekyll & Hyde – The Musical, som vises på Det Ny Teater i foråret 2016, har Priebe Sceneteknik leveret styreteknikken. Børsen kaldte forestillingen ”et musikalsk og scenisk overflødighedshorn”, og der er da også tale om et udstyrsstykke af format.

Dekorationselement kræver præcisionskørsel

Priebe Sceneteknik er fast leverandør af styreteknik til Det Ny Teater og har til denne musical bl.a. stået for programmeringen af de bevægelige dekorationselementer, herunder laboratoriet, som er et af forestillingens centrale elementer. Den 5 m lange og 1,5 m brede laboratoriedisk er gemt væk i orkestergraven, indtil den skal i brug. Når forestillingen kræver det, åbner den 2-delte hydrauliske gulvlem sig. En elevator kører laboratoriet op og laboratoriet kan så selv dreje og bevæge sig væk fra publikum. Efter brug kører laboratoriet til elevatoren og ned på plads igen. Eftersom der kun er 2 cm luft til alle sider, når det store element køres op og ned mellem scene og orkestergrav, er præcision et must. Derfor er hver en bevægelse computerstyret og programmeret millimeternøjagtigt – til styringen af dette element er anvendt 2 kanaler af scenecomputerens 30 kanaler foruden gulvcomputeren, som styrer lem og elevator. Ud over laboratoriet har Priebe Sceneteknik programmeret forestillingens øvrige bevægelige kulisser, bl.a. den store bro samt diverse scenetræk med dekoration og belysning. Hos Priebe Sceneteknik er vi meget glade for det gode og mangeårige samarbejde med Det Ny Teater, og vi ønsker til lykke med succesen.

Det Ny Teater er et af landets største

Det Ny Teater, som er et af landets største og mest besøgte teatre, blev indviet i 1908. I perioden 1991-94 blev teatret gennemrestaureret og tilbageført til sit oprindelige udseende tilbage fra 1908. Restaureringen har placeret Det Ny Teater blandt Europas smukkeste, og teatret formår at trække publikum til den ene succes efter den anden.

Gå tilbage til referencer inden for Sceneteknik og Sceneløsninger

jekyll hyde 1   jekyll hyde 2