priebe logo

 menu1

Drejescene Østre Gasværk Teater

Priebe Sceneteknik installerer styreteknik til gulvlemme og drejescene på Østre Gasværk Teater

Priebe Sceneteknik har for nyligt installeret ny styreteknik til dele af scenen på det velrenommerede Østre Gasværk Teater på Østerbro i København. Med denne investering råder teatret over fremtidssikret teknologi, som lever op til nutidige krav til håndtering, sikkerhed og arbejdsmiljø.

Østre Gasværk Teater var oprindeligt en enorm gastank af jern, opført i 1883, og teatersalen ligger i den runde murskal, der indtil 1979 husede gastanken. Salen er nu et af Københavns mest storslåede teaterrum. Publikum sidder i et amfiteater med 812 faste pladser, som kan øges med 200-250 ved stole på gulvet. Teatret er kendt for store produktioner. Musicals som "West Side Story" og "Les Miserables", klassiske skuespil som "Romeo & Julie" samt verdenspremieren på omfortolkninger af sange af The Beatles i teaterkoncerten: ”Come Together”.

Gulvlemmene kan også bruges som drejescener

Til "Come Together" blev der installeret et system med 3 gulvlemme, som kan åbne og lukke med variabel hastighed - ja, de kan endda køre kontinuerligt rundt med personer på! Styringen blev til en version med 7” touchskærm og joystick. Frekvensomformerne er forberedt til andre ting, bl.a. er de senest blevet brugt til en lille drejescene på scenen. Planen er, at teatrets store drejescene, som er 15 m i diameter, også skal motoriseres – også med frekvensomformer og styresystem.

Gå tilbage til referencer inden for Sceneudstyr og Sceneløsninger

Styreteknik til gulvlemme og drejescene på Østre Gasværk Teater