priebe logo

 menu1

DR Koncerthusets Koncertsal

Lydtæpper tegnet af Yasuhisa Toyota regulerer akustikken

Arkitekt Jean Nouvel’s design til DR Koncerthusets Koncertsal er bemærkelsesværdigt, både indvendigt og udvendigt.

Koncertsalens ydre er dækket af blå fiberglas, der fungerer som et projektionslærred, hvorpå stærke projektører om natten skaber fascinerende illusioner.

Den indvendige amfiteateropbygning er inspireret af Berlinerfilharmonien, mens salens varme og gyldne farver stammer fra Radiohusets Koncertsal. Salens loft og vægge danner smukt flydende, konkave og konvekse kurver, og den stemningsmættede, indirekte belysning via refleksioner på væggene fuldender salens elegante udtryk.

Designet lydtæppe optimerer lyd fra symfonisk til rytmisk musik

Salens akustik er optimeret til symfonisk musik; men lydtæpper tegnet af Yasuhisa Toyota kan trækkes frem til regulering af akustikken, når salen bruges til rytmisk musik. Til lydtæpperne, som er monteret på skinner, har man anvendt Woolserge, som reducerer efterklangen. Med en længde på ca. 200 m og et areal på over 15.000 m2 vejer lydtæpperne mere end 750 kg.

Koncertsalen er den største af Koncerthusets sale, og en helt fantastisk akustik gør hver enkelt koncert til en unik oplevelse. Den kæmpestore sal virker intim, fordi scenen er placeret i midten med publikum siddende hele vejen rundt på 15 forskudte terrasser. Alle 1800 pladser er dermed overraskende tæt på scenen, hvilket giver en helt særlig intensitet.

Hos Priebe Sceneteknik er vi meget stolte over samarbejdet med DR og glade for det flotte resultat.

Gå tilbage til referencer inden for Sceneteknik og Sceneløsninger