priebe logo

 menu1

Lydtæppe i Fredede Lokaler

Den enkle, men effektive løsning til lydregulering i Restaurant Centralværkstedets fredede lokaler

Et lydabsorberende tæppe kan ofte være den enkle, men effektive løsning, når fredede lokaler ikke kan udstyres med tidssvarende døre. Priebe Sceneteknik tilbyder mange former for lydisolerende og støjdæmpende løsninger og kan skræddersy lydtæpper, lydpuder og øvrig lydabsorption til ethvert behov.

I det gamle jernbaneværksted på Værkmestergade i Aarhus ligger Restaurant Centralværkstedet, som er et unikt, charmerende og historisk lokale egnet til events, konferencer og fester. Det 150 år gamle værksted er gennemgribende renoveret under skyldig hensyntagen til fredningsbestemmelserne; og man har bevaret den rå stemning fra de gamle værktøjsbygninger.

Opbygning af de lyddæmpende løsninger er vigtig

På grund af fredningen er enhver ændring i de gamle lokaler underlagt en lang række begrænsninger, bl.a. kan de eksisterende døre ikke udskiftes. Man vurderede, at restaurantens gæster ikke ville kunne undgå at bemærke lydene fra det travle køkken, og man besluttede derfor at opsætte et dørtæppe foran dobbeltdøren mellem gæstelokalet og køkkenet. Ejeren Jürgen Frühwirt kontaktede Priebe Sceneteknik, som har mange års erfaring med lydisolerende og -dæmpende løsninger.

Løsningen blev et dørtæppe med målene 2,70 x 2,65 m, som er sammensat af 5 forskellige lag. Tæppet er opbygget af et kernelag af pvc, som er reflekterende, så det holder på lyden. Uden om kernelaget har man lagt to lag Calmuc, som er et lydabsorberende stof. De yderste to lag af tæppet består af uld i kvaliteten Wool Serge 400 g. Dørtæppet dæmper effektivt lyde op til 16 dB og sikrer, at foredrag, taler og spisende gæster ikke forstyrres af lydene fra det travle køkken.

Ud over dørtæppet har Priebe leveret et tæppe til salsadskillelse til Früd smedjen, så restauranten kan opdeles i mindre rum og dermed skabe en mere intim atmosfære, hvis det ønskes.

Gå tilbage til Akustik referencer

Lydregulering i Rest. Centralværkstedets fredede lokaler  Lydtæppet til Restaurant Centralværkstedet