priebe logo

 menu1

Guldsalen Kulturhus Svendborg

Guldsalen udstyret med akustikregulering fra Priebe Sceneteknik

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg står efter endt ombygning som et nyt og moderne kulturhus i historiske rammer. Stedets hovedattraktion Guldsalen er bragt tilbage til fordums glans og samtidig opdateret med moderne teknik og variabel akustikregulering.

Da Priebe Sceneteknik blev kontaktet for at give tilbud på akustikreguleringen, var man straks klar over, at det ville blive en udfordrende, men samtidig meget spændende opgave.

Akustikken forbedres med mest mulig hensyntagen til den smukke sal

Loftet i Guldsalen er udført i Art Deco stil med imponerende mængder stuk og gulddekorationer, som jo også har lagt navn til salen. Akustikreguleringen kunne på grund af salens indretning kun placeres i loftet, men man ønskede naturligvis ikke det smukke loft skjult.

Løsningen blev to baner Serge Molton 400 g i farven Burgundy, som er i harmoni med salens øvrige røde farve. De to baner stof er monteret i loftet modsat scenen i FlexRoll akustikkassetter og hænger, når de er i brug, mellem 2 FlexTrack skinner. Banerne kan sammen eller hver for sig udfoldes helt eller delvist i 16,5 m længde og er på bagsiden forsynet med forstærkning, så stoffet hænger stabilt. Ydermere er 6 vinduer forsynet med samme stof med henblik på både lysafskærmning og akustik.

Professionelle krav til lyd giver publikum den rette oplevelse

Med den opsatte akustikregulering, som justerer efterklangstiden på de mellemste og høje frekvenser, lever akustikken i salen op til de høje, professionelle krav, der stilles af et moderne publikum. Samtidig har Svendborg Borgerhus fået en fleksibel løsning, som diskret falder ind i salens dekoration, og knap nok anes, når den ikke er i brug.

Den 213 m2 store Guldsal er velegnet til større møder, foredrag, seminarer og musikarrangementer samt mellemstore fester. Salen har en kapacitet på ca. 320 siddende gæster eller ca. 600 stående gæster og har huset koncerter med bl.a. TV2, Shu-bi-dua, Tina Dickow, Kim Larsen og L.O.C.

Hos Priebe Sceneteknik er vi glade for at være udvalgt til det spændende projekt i Guldsalen i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg, og samtidig er vi meget stolte over resultatet.

Gå tilbage til Akustik referencer

Den smukke Guldsal i Svendborg Medborgerhus  Forbedret akustik i Guldsalen