priebe logo

 menu1

DR Koncerthusets Studio 4

Vægkassetter med lydregulerende paneler til DR Koncerthusets Studie 4

DR Koncerthusets Studie 4 er en fleksibel koncertsal, hvor scenen bygges op af podier, og publikum sidder på løst opstillede stole. Salen kan dermed tilpasses forskellige koncertformer og besætninger, og akustikken kan varieres alt efter den musikalske genre.

Salens vægge og loft er holdt i dybrøde nuancer, og de lydregulerende vægpaneler er formet som aflange, trekantede Toblerone-chokoladeæsker og placeret i kassetter. Når panelerne drejes, ændres akustikken – en finesse inspireret af det banebrydende forskningsinstitut for musik og akustik, IRCAM i Paris.

Kassetternes overflade i flere materialer ændrer akustikken

Priebe Sceneteknik har produceret og monteret de 74 kassetter, som hver især måler ca. 120 x 120 cm og består af fire trekanter, som kan rotere. Trekanternes sider har forskellige overflader, og når panelerne drejes, ændres akustikken – dels af vinklen styret af trekantens placering, dels af de hårde eller bløde overflader, som har reflekterende eller absorberende effekt. Alt styres af et motorsystem placeret i hver enkelt kassette.

Lydpaneler gør studiet ideelt til mange genrer

Den forfinede akustik og den fortættede stemning fra den intense, røde farve gør salen velegnet til blandt andet korsang og kammermusik. De opsatte vægkassetter med forskellige lydregulerende materialer betyder, at salens anvendelsesmuligheder ikke begrænses.

Hos Priebe Sceneteknik er vi meget glade for samarbejdet med DR og stolte af den vellykkede akustikregulering.

Gå tilbage til Akustik referencer

Lydregulerende vægpaneler formet som aflange, trekantede æsker og placeret i kassetter  Når panelerne drejes, ændres akustikken